Navigace v sekci
- Konvektomaty
- Varná technika
- Chladící zařízení
- Chladící vitríny
- Šokové zchlazovače
- Myčky nádobí Winterhalter
- Pece
- Kuchyňské roboty
- Nářezové stroje
- Nápojová technika
- Přeprava stravy
- Výdej stravy
- Vakuové baličky
- Nerezový nábytek
- Gastronádoby
- Holdmaker
- Holdomat
- Sous Vide
- HotmixPro
- Regály IN-FIX
- Čisticí a mycí chemie
- Prospekty v PDF ke stažení
- Indukce
- Lainox Oracle
- Multifunkční pánve
- Baličky hotových jídel
7 důvodů, proč si koupit konvektomat
U tradičního způsobu tepelného zpracování je značná spotřeba tuku při smažení, pečení a fritování. K tepelné úpravě v parním konvektomatu není zapotřebí téměř žádného tuku.
Zavolejte mi
Konvektomaty RATIONAL CombiMaster Plus
RATIONAL Combi Master Plus je dostačující řešení ve Vaší kuchyni. S jeho 5 způsoby úpravy - horký vzduch, pára, kombinace, Finishing a pěti rychlostmi vzduchu docílíte všech požadovaných úkonů, jako pečení, smažení, grilování, vaření v páře, dušení, blanšírování, pošírování a mnohé další. Nový Rational Combi master je o 30 % výkonnější a proto i úspornější.
Ohromující výkon
Dynamické víření vzduchu a nová geometrie varného prostoru. To jsou dva faktory, díky jejichž kombinaci je zajištěna naprosto homogenní distribuce tepla a rovnoměrná příprava potravin, od první až po poslední zásuvku.
ClimaPlus - aktivní řízení klimatu ve varném prostoru
Senzory nepřetržitě měří vlhkost ve varném prostoru a plně automaticky ji regulují dle vašeho nastavení. Dle aktuální potřeby je zvyšována či snižována vlhkost ve varném prostoru. Tím odpadá nutnost časově náročných činností, jako je přelévání či přilívání vody. Výsledkem jsou pečeně nebo obalované pokrmy uvnitř křehké a šťavnaté, z vnějšku dozlatova opečené a křupavé.
Nasycení párou je mimořádně rychlé a maximálně konstantní. Nedochází tak k osychání potravin a tím je zajištěna šetrná příprava ryb, zeleniny a jiných citlivých potravin v páře.
Provozní režimy
Provozní režim: PÁRA od 30°C do 130°C
Způsob úpravy párou je ideální k blanšírování, vaření, zapařování, dušení, dovařování a napařování. Vysoce výkonný vyvíječ čerstvé páry vyrábí čerstvou hygienickou páru v extrémně krátkém čase. Současně můžete připravovat několik různých druhů pokrmů najednou bez přenášení chutí a pachů.
Provozní režim: HORKÝ VZDUCH od 30°C do 300°C
Horký vzduch je nejvhodnější k pečení, grilování, gratinování nebo smažení.
Přitom horký vzduch do 300°C nabízí potřebné výkonnostní rezervy, zejména pro přípravu zmrazených hotových jídel a polotovarů, jako např. kalamáry, krokety, jarní závitky, kuřecí křidélka nebo nadýchané pečivo.
Provozní režim: KOMBINACE PÁRA - HORKÝ VZDUCH OD 30°C do 300°C
Kombinace páry a horkého vzduchu zamezuje vysychání jídla, snižuje ztrátu hmotnosti a zaručuje současně zhnědnutí. Tento režim slučuje všechny přednosti horké páry jako jsou krátká doba přípravy, nízké ztráty a vysoká šťavnatost, s výhodami horkého vzduchu, díky kterým je dosaženo intenzivní vůně a atraktivní barvy pokrmu s křupavou krustou.
Kombinace páry a horkého vzduchu se používá k pečení, smažení, ke krátkému opékání a pak vaření ve vlastní šťávě a k přípravě zmrazených pokrmů. Do 130 °C bude také tvrdá zelenina, jako např. mrkev, rychle vařená.
Provozní režim: FINISHING
Současné hygienické normy stanovují přesnou teplotu pokrmů a maximální dobu jejich uchovávání. Díky tomu však kvalita takových pokrmů dříve klesala a klesala. Odborníci a vývojoví inženýři přišli s technologií schockerů a ohřevu a lá carte. Dnes díky Finishing můžete kdykoliv předem připravit jeden, pět, třicet nebo tisíc talířů a naprogramovat, v kolik hodin je chcete mít připraveny k podávání. A bez ztráty kvality.
Provozní režim: 5 rychlostí vzduchu
S konvektomatem CombiMaster Plus vždy naleznete správnou rychlost vzduchu jak pro citlivé, tak pro odolné potraviny. Dokonale se vám podaří připravit i nákypy či dezerty z piškotového těsta.
Modely konvektomatů
Návratnost investice do konvektomatu
ÚSPORA: | NÁKLADY NA MĚSÍC: | ÚSPORA: |
MASO / DRŮBEŽ / RYBY V průměru o 10 % nižší hmotnostní ztráty díky jemně nastavitelnému klimatu ve varném prostoru. |
|
8.320 Kč/měsíc |
TUK Až o 95 % nižší spotřeba tuku. Při přípravě obalovaných a fritovaných pokrmů a minutek tuk téměř nepotřebujete. |
|
1.733 Kč/měsíc |
ENERGIE Díky jedinečnému varnému výkonu se snižuje spotřeba až o 60 %. |
|
19.391 Kč/měsíc |
PRACOVNÍ DOBA Zisk z důsledku výroby dopředu, nočního samoprovozu, samočistění atd. Úspora rutinních činností v průměru 1-2 hodiny denně. |
Úspora 35 hodin x 155 Kč | 5.425 Kč/měsíc |
Úspory celkem za měsíc s konvektomatem: | 34.869 Kč | |
Úspory celkem za 1 rok s konvektomatem: | 418.430 Kč |
* Tabulka návratnosti investice vychází z propočtů výrobce konvektomatů, kalkulace je sestavena na základě průměrné restaurace s 200 pokrmy denně.