Recepty a nápady na čerstvé šťávy z ovoce a zeleniny

3. duben 2012 15.01

Hledáte inspiraci pro nadcházející jarní a letní sezónu, jak oživit nabídku Vaší restaurace, kavárny, cukrárny? Vyzkoušejte odstředivku Robot Coupe pro přípravu čerstvých koktejlů z ovoce a zeleniny. Z naší stránky si můžete kuchařku s nápady na lahodné fresh koktejly stáhnout v PDF.

Pomocí odstředivky Robot Coupe můžete z nejrůznějšího ovoce a zeleniny připravit lahodné a osvěžující fresh koktejly. Odstředivka Robot Coupe se hodí do restaurací, kaváren a cukráren, ale i školních kuchyní a jídelen.

Čerstvé šťávy z odstředivky Robot Coupe nadchnou Vaše zákazníky. Pro majitele restaurací a barů pak má odstředivka Robot Coupe i významný ekonomický dopad - díky nízkým nákladům na suroviny lze na jednom koktejlu vydělat mnohem více než na koupeném džusu, o kvalitě výsledného produktu nemluvě.

Šumivá broskev

Osvěžující letní antioxidační drink bohatý na vitamin A a C.

Ingredience na 3 sklenice: vypeckovaných broskví, ½ citrónu, 1 veliká špetka mletého muškátového ořechu, 300 ml sodové vody, 1 tenký plátek zázvoru

Příprava: Vypeckujte broskve a oloupejte citron. Zázvor je zbytečné škrábat. Vše vložte do odstředivky J80 Ultra / J 100 Ultra. Nejprve broskve, potom zázvor a nakonec citron. Potom smíchejte šťávu s mletým muškátovým ořechem a sodovou vodou. Rozdělte koktejl do tří sklenic. Sklenici ozdobte tenkými plátky broskví.

Šumivá broskev

Vodní meloun s medem

Vysoce osvěžující letní koktejl s nízkým obsahem kalorií pro štíhlou linii.

Ingredience na 3 sklenice: 750 g vodního melounu, ½ oloupaného citrónu, 20 g medu, 20 g vody

Příprava: Nechejte přejít varem vodu s medem. Čekejte do vychladnutí. Odstraňte s melounu slupku a jadérka a nakrájejte dužinu na větší kousky. Vložte meloun a oloupaný citrón do odstředivky J80 Ultra / J100 Ultra. Do sklenice nalijte nejprve med a potom šťávu z melounu. Podávejte s tenkými plátky vodného melounu.

Vodní meloun s medem

Sladký grapefruit

Posilující antioxidační jarní koktejl bohatý na vitamin C, proti cholesterolu.

Ingredience na 3 sklenice: 250 g pomeranče, 250 g grapefruitu, 250 g jahod

Příprava: Oloupejte pomeranče a grapefruity, aby nebyla šťáva hořká. Omyjte jahody, ale neodstraňujte stopky. Bez krájení vložte vše do odstředivky J 80 Ultra / J 100 Ultra. Šťávu dobře zamíchejte a nalévejte do skleniček. Zdá-li se vám šťáva příliš kyselá, neváhejte přidat trochu medu.

Sladký grapefruit

Posilující mrkev

Koktejl ideální v zimním období na zahřátí a posílení imunity. Šťáva z mrkve je velmi bohatá na beta-karoten a je tudíž dobrá pro zrak a pro pokožku.

Ingredience na 4 sklenice: 4 mrkve, 4 pomeranče, 1 tenký plátek zázvoru, led

Příprava: Mrkev je zbytečné škrábat, stačí ji omýt kartáčem. Oloupejte pomeranče. Vkládejte do odstředivky J80 Ultra / J100 Ultra pomeranče a mrkev spolu se zázvorem. Rozdělte takto získanou přípravu do čtyř sklenic. Vložte kostky ledu a hned podávejte. Ozdobte plátkem pomeranče.

Posilující mrkev

Ananasový meloun

Omlazující letní drink na dobré trávení. Bohatý na vitamin A.

Ingredience na 3 sklenice: 400 g zeleného melounu, 1 jablko Granny-smith, ½ citrónu

Příprava: Oloupejte meloun a nakrájejte jej na větší kousky. Oloupejte citrón. Vložte meloun, polovinou citrónu a jablko do odstředivky J80 Ultra / J100 Ultra. Zamíchejte lžičkou a ihned podávejte. Můžete jej ochutit několika lístky máty. Ozdobte malými kostičkami melounu.

Tip: Meloun můžete také nahradit broskví.

Ananasový meloun

Hrušky a meloun s kurkumou

Letní kořeněný posilující koktejl na dobré trávení. Zázvor je nesmírně prospěšný pro zdraví. Obdobně jako citronela, podporuje trávení a pomáhá předcházet kardiovaskulárním onemocněním.

Ingredience na 4 sklenice: 400 g žlutého melounu, 1 grapefruit, ½ hrušky, ½ jablka Golden, 1 tenký plátek zázvoru, ½ stopku citronely, špetka kurkumy

Příprava: Oloupejte meloun a grapefruit. Do odstředivky J80 Ultra / J100 Ultra vkládejte postupně jablko, zázvor, stonek citronely, hrušku, meloun a grapefruit. Dobře rozmíchejte a rozdělte do čtyř skleniček. Skleničky zdobte jemnými plátky hrušky.

Hrušky a meloun s kurkumou

Tyto a další recepty a nápady na fresh koktejly si můžete stáhnout ve formátu PDF [velikost 4,9 MB].

Použití odstředivky Robot Coupe je snadné - stačí do otvoru pro ovoce a zeleninu vkládat omyté celé kusy ovoce a zeleniny. Ovoce a zeleninu není třeba loupat (s výjimkou pomerančů, citrónů a mandarinek), do odstředivky lze vkládat mrkev, jablka, hrušky i se slupkou, celé trsy hroznů, červenou řepu či jiné ovoce a zeleninu.

Odstředivku Robot Coupe si můžete prohlédnout a objednat na našem internetovém obchodě PROFI KUCHYNĚ.

Odstředivka Robot Coupe J100 Ultra

Video prezentace odstředivky Robot Coupe J80

  • Nerezový nábytek - Nerezový nábytek pro gastro provozy - pracovní stoly, dřezy, mycí stoly, nerezové regály
  • Dezinfekce - Dezinfekce na ruce, bezoplachová dezinfekce na povrchy a dezinfekční mýdlo