Grafická verze
Kontakty
Kde nás najdete
Projekce velkokuchyně

Kvalitní olivový olej jako základní surovina pro přípravu vynikajících pokrmů

17. červenec 2012 13.15

Kvalitní olivové oleje přidávají pokrmům lahodnou chuť, příjemně voní a jsou velmi zdravé. Ty nejlepší recepty jsou postavené na jednoduchosti a kvalitních surovinách. Olivový olej patří bezesporu mezi základní stavební kameny většiny jídel.

V Hospodářských novinách vyšlo na téma olivových olejů několik velmi dobrých článků s řadou zajímavých informací. Neváhejte a články si o volné chvíli prostudujte:

Olivový olej se dá zničit během pár hodin. Jak se tomu vyhnout?
Jak správně uchovávat olivový olej a jaké negativní vlivy mohou zhoršovat kvalitu olivového oleje ...

Podvody s olivovým olejem jsou starší než Řím. Proč se dodnes vyplácejí?
O kvalitě olivového oleje a jak se olivové oleje často šidí ...

Proč jsou některé olivy zelené, jiné červené a jiné černé?
Ve skutečnosti nejde o jinou odrůdu oliv, ale o dobu zrání. Ty nejmladší jsou zelené, pak zčervenají a ty nejzralejší olivy, které se sklízejí až v prosinci, jsou černé. Přečtěte si proč by se měly olivy sklízet ručně a jak se olivový olej vyrábí.

Informace o olivovém oleji na serveru Wikipedia

Reportáž české televize o pančování olivového oleje v Itálii

GASTROFORM - Váš spolehlivý partner ve světě profesionální gastronomie